Berichten
Heeft u een leuk bericht, mooie foto's, een vraag ... Stuur het naar de redactie van esdorploon.nl
Wij plaatsen het dan op de website.   E-mail: webmaster@esdorploon.nl


   Geplaatst op 19-7-2020 door Wil    
Berichten van de VVV

Welke activiteiten kunt u nog verwachten in 2020?

Hopelijk kunnen we het Corona-virus in toom houden waardoor het organiseren van binnen-evenementen weer mogelijk is.

Ledenvergadering:

Het bestuur heeft nog geen nieuwe datum geprikt maar hoopt wel dat we in het najaar alsnog een ledenvergadering kunnen houden. Uiteraard houden we u op de hoogte.

Nieuwe bestuursleden nodig voor de VVV

We zoeken nieuwe bestuursleden.
Yvonne Ossentjuk neemt op de eerstvolgende ledenvergadering afscheid. Ze heeft het bestuur vele jaren versterkt maar stelt zich niet weer verkiesbaar.
In 2021 neemt onze penningmeester, Terry Mitchell, afscheid. Ook hij stelt zich niet meer verkiesbaar.
We zijn dus op zoek naar twee leuke, enthousiaste dorpsgenoten die het bestuur willen komen versterken.
Woont u met veel plezier in Loon, u bent creatief en/of een doener en u wilt wel iets voor het dorp doen, dan bent u degene naar wie wij op zoek zijn.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen Fenny de Willigen
(06 – 5433 5961) of met Hennie Uiterwijk (06 – 1062 2190).

Hunetafelen

Afhankelijk van het Corona-virus gaan we op 26 september of 3 oktober weer Hunetafelen. Zodra de datum definitief is vastgesteld zullen we deze zo spoedig mogelijk bekend maken.

Oktoberfeest

Op vrijdag 30 oktober staat een “Oktoberfest” in de skihut van de familie De Vries op de agenda.
Maar ook bij het organiseren van deze avond zijn we volledig afhankelijk van het feit hoe we er dan voor staan met het Corona-virus. Welke beperkingen en regels gelden op dat moment. We hopen natuurlijk allemaal dat we dan weer een feestje kunnen bouwen………
Als bestuur hebben we er ontzettend veel zin in. De vrouwen in dirndls en de mannen in lederhosen. Leuke muziek, mooie ambiance, etc.
Ga vast op zoek naar een leuke dirndl en een lederhosen en als de Corona ons niet dwars zit, zorgen wij voor een leuke avond.

Sinterklaasfeest

Ook Sinterklaas heeft ons laten weten dat hij,als het mogelijk is om te reizen, weer op bezoek komt in Loon. Hij heeft in zijn grote boek 28 november genoteerd.
   Geplaatst op 19-7-2020 door Wil    
Tuinconcert “Heeren Oud-Zuid”

Driemaal is scheepsrecht. Nadat we twee keer het Tuinconcert vanwege de weersomstandigheden moesten afblazen, was de derde geprikte datum raak! De weergoden waren ons dit keer gunstig gezind.
Op 15 juli hebben vele dorpsgenoten het tuinconcert met de “Heeren Oud-Zuid” bezocht en hebben een fantastische avond gehad
Vanaf 19.30 uur was iedereen welkom voor een kop koffie of thee, vergezeld met een punt overheerlijke appeltaart aangeboden door Else Mitchell.
Even na achten begonnen de Heeren te spelen. Heerlijke muziek, prachtige, gevoelige maar ook humoristische teksten werden door Luc Oostra gezongen, begeleid door Cor Többen en Jan Kuipers. Bij ieder lied vertelde Luc over hoe het lied is ontstaan. Het plezier bij de Heeren druipt ervan af. Deze mannen spelen al 40 jaar samen, zijn fantastisch op elkaar ingespeeld, kennen elkaar door en door. De sfeer is onderling heel goed, het zijn echte vrienden en dat voelt het publiek ook.
Na het concert zijn nog veel concertgangers gebleven voor een drankje en een praatje. Het bleef nog lang onrustig in Loon.
Het bestuur heeft gedurende de avond veel positieve geluiden gehoord over deze leuke activiteit, die zeker voor herhaling vatbaar is.

   Geplaatst op 24-4-2020 door Wil    
Berichten van de VVV

Op dit moment is de wereld waarin wij leven compleet veranderd en het Coronavirus heeft ons allemaal in zijn greep....
We gaan naar buiten voor de noodzakelijke dingen, zoals boodschappen doen, werken zo veel mogelijk vanuit huis, ontvangen geen bezoek. We leven in een noodzakelijk isolement. Gelukkig zijn wij allen in de gelukkige omstandigheid dat we een tuin hebben en daardoor veilig buiten kunnen zijn.

ACTIVITEITEN

De ledenvergadering die deze maand op de agenda stond, is tot nader order opgeschort. In het Loner Bladtie heeft u reeds het verslag van de in 2019 gehouden ledenvergadering kunnen lezen, alsmede een verslag van de activiteiten die de VVV heeft georganiseerd in de periode mei 2019 t/m januari 2020.

Hoe het met onze reeds geplande activiteiten voor dit jaar zal gaan…… we weten het niet.
In principe staat op 10 juni een huiskamer- c.q. tuinconcertgepland met als thema “75 jaar bevrijding” maar we houden er ernstig rekening mee dat ook dit concert niet door kan gaan, omdat wij ons uiteraard ook moeten houden aan de richtlijnen afgegeven door de regering en het RIVM.
We houden u uiteraard op de hoogte.

HULP NODIG?

Heeft u hulp nodig, bijvoorbeeld met het halen van boodschappen, het opzetten van een videoverbinding met familie of andere zaken, dan willen wij u daarbij graag helpen.
Heeft u een vraag of probleem op dit vlak, bel of stuur dan even een persoonlijk bericht naar Maarten Overeem (06-12920660) of een mail naar vvvloon@hotmail.com. Dan zullen wij zorgen dat een andere dorpsgenoot u komt helpen.

Dorpsgenoten die beschikbaar zijn om de helpende hand te bieden kunnen zich aanmelden bij Maarten of een mailtje sturen naar de VVV.

Wij vinden het erg belangrijk om, ondanks deze bijzondere tijden, alles te doen wat in onze macht ligt om elkaar als dorp te steunen als om door deze moeilijke tijd heen te komen.

Samen staan we sterk!!

Het Bestuur van de VVV.


   Geplaatst op 9-4-2020 door Chris    
Eieren zoeken

Hallo inwoners van Loon,
Willen jullie meedoen en deze kleurplaat op 1e en 2e Paasdag vanaf de straat zichtbaar voor het raam plakken? De kinderen van Loon kunnen deze paaseieren dan tijdens de beide paasdagen gaan zoeken en afstrepen op onderstaande lijst. Het is natuurlijk extra leuk om het ei in te kleuren en op te fleuren als je dat leuk vind om te doen.
We vragen ouders om de kinderen te begeleiden en natuurlijk gaan we individueel lopen en houden we rekening met de RIVM maatregelen. Hoe leuk is het dat we met zijn allen op deze manier toch een paasactiviteit kunnen organiseren! De drie mooiste kleurplaten krijgen een prijsje thuisbezorgd en ze worden gepubliceerd via de site en in het volgende Lonerbladtie.
Dit idee ontstond na de oproep van Dorpsbelangen Loon om elkaar te steunen als dorp en naar elkaar om te zien. Vervolgens is dit uitgevoerd in samenwerking met VVV Loon & Lonerbladtie.
Wij wensen iedereen fijne paasdagen en hopen dat dit wat vrolijkheid brengt in deze tijd!
download kleurplaat
download afstreeplijst

   Geplaatst op 2-4-2020 door Wil    
Verkoop paasbroden

De aangekondigde verkoop van paasbroden op 7 april gaat niet door.
   Geplaatst op 30-3-2020 door Wil    
Triathloon

In navolging van adviezen van het RIVM en NOC*NSF hebben wij als organisatie besloten de Triathloon van 4 april 2020 af te gelasten.

Wij overleggen zo spoedig mogelijk of de wedstrijd op een later te bepalen datum gehouden zal worden.
   Geplaatst op 19-3-2020 door Wil    
Boerderij Fair

Beste dorpsgenoten,

Helaas moeten wij melden dat de geplande Fair op 19 april a.s. in verband met het Corona-virus NIET doorgaat.

In 2021 hopen we dat het weer mogelijk is een Boerderijfair te organiseren.
Deze staat gepland op 18 april!

Met vriendelijke groet,
Mariëtte Hingstman en Lia Tiems
   Geplaatst op 13-3-2020 door Wil    
Korte huisdienst

Beste Loners!
Vanwege het verspreidingsgevaar van het veel besproken virus worden a.s. zondag (15 maart) op de meeste plekken geen kerkdiensten gehouden.
Voor alle Loners die behoefte hebben om even bij elkaar te komen om bij te praten, samen Bijbel te lezen en te bidden, stellen we ons huis open.
Kortom: de Loners die willen kunnen zondagmorgen rond 9.30 bij ons binnenlopen voor een kop koffie of thee en een kort samenzijn. Adres: Kampweg 2.
Hartelijke groet!
Weijnand en Frouwkje Saathof
   Geplaatst op 25-2-2020 door Wil    
Verkoop paasbroden

Hallo inwoners van Loon,
Verkoop paasbroden op dinsdag 7 april a.s. door jeugdleden; “een LEO- traditie”
Op dinsdagavond 7 april heeft v.v. LEO weer haar jaarlijkse paasbroden-verkoop. Onze jeugdleden zullen dan aan het begin van de avond langs de deuren in Marsdijk en Loon gaan om onze overheerlijke paasbroden te verkopen.
Goed te weten is dat de opbrengst van deze verkoopactie volledig naar de jeugdafdeling van voetbalvereniging LEO zal gaan en zal onder andere worden gebruikt voor trainingsmaterialen.
BAC v.v. LEO
   Geplaatst op 6-12-2019 door Chris    
Kerstviering 2019 (dinsdag 17 december)

Ook dit jaar nodigen wij u graag uit om samen met alle inwoners van Loon het Kerstfeest te vieren op dinsdagavond 17 december.

De viering vindt plaats in de Herberg van Loon en begint om 19:30 uur. Ds. Helène van Noord begeleidt de avond en de muziek is van de families Gispen en Saathof. De kinderen van Loon leveren weer een bijdrage. Wij hopen er een fijne avond van te maken.

De Kerstfeestcommissie Loon