Berichten
Heeft u een leuk bericht, mooie foto's, een vraag ... Stuur het naar de redactie van esdorploon.nl
Wij plaatsen het dan op de website.   E-mail: webmaster@esdorploon.nl


   Geplaatst op 6-11-2021    
Afgelasting

Goedemorgen allemaal, voor diegenen die vanmiddag wilden komen kijken naar het springen;
Het weer lijkt om te springen vandaag echt volledig kansloos, dus we gooien de handdoek helaas al in de ring. Dit door een combinatie van lage bewolking en harde wind. Volgend jaar nieuwe poging!
Een fijn weekend voor iedereen,
Gr. Toine & Diana
   Geplaatst op 2-11-2021    
Parachutisten

Hallo allemaal,

Bij deze een reminder voor de parachutisten jumpin a.s. zaterdagmiddag. Het weer lijkt vooralsnog mee te zitten, dus fingers crossed!
De verwachting is dat er rond de 28 parachutisten gaan landen verdeeld over 2 vluchten (daar zal een half uurtje tussen zitten), en tevens dus iemand met de dorpsvlag in de 1e vlucht.
De eerste vlucht wordt rond 15.30 u. verwacht, wij zullen in de 2e vlucht zitten.
Last minute info komt zaterdag. Hopelijk tot dan!


Groetjes Toine en Diana
   Geplaatst op 29-9-2021    
Afsluiting Lonerstraat

Vanaf maandag 4-10 t/m 15-10 worden er asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd aan de rijbaan Lonerstraat tussen brug Deurzerdiep en klinkerverharding komgrens Loon. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Heijmans contactpersoon dhr. C. Post (06 – 3387 5283).

Mochten er nog vragen zijn over de werkzaamheden dan hoor ik het graag.

Bijgevoegd: (download)
Bewonersbrief die afgegeven is aan alle bewoners van de Lonerstraat
Planning werkzaamheden aannemer Heijmans;
Omleidingstekening tijdelijke verkeersmaatregelen.


Met vriendelijke groet,
R. Mulder


Directievoerder / toezichthouder Ingenieursbureau
Tel: 06-2277 8739
e-mail: r.mulder@assen.nl
Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
   Geplaatst op 10-8-2021    
Afscheid Jeltje Paas

Zaterdag 7 augustus is Jeltje Paas overleden. De crematie vindt donderdag 12 augustus plaats in besloten kring. Dorpelingen kunnen afscheid van haar nemen door langs de kant van de weg te staan. De rouwstoet komt tussen 9:45 en 10:00 u. vanaf Marsdijk en stopt bij haar huis aan de Lonerbroekweg. Vervolgens gaat de stoet via de Lonerbroekweg en Asserweg naar Assen.
   Geplaatst op 1-8-2021    
Bedankje

Beste Dorpsbewoners,
Via deze weg, wil ik Christie Seidel, alle mensen die hebben geholpen om rond te fietsen en mee te kijken, of mijn vermiste echtgenoot Rudi Seidel, ergens te zien zou zijn, heel hartelijk bedanken. Het deed ons goed om te ervaren, welk een medeleven de medemens zijn of haar‚ naaste, kan schenken.
Mijn man gaat elke dag even per fiets het landschap in om hier en daar een schetsje van te maken. Dit keer kreeg hij door een verwarring, de juiste weg terug niet meer mee. Hierdoor belandde hij ergens in Schoonloo. Hij is ongeveer een dag en een nacht weggeweest, en heeft een deel ervan niet meer kunnen onthouden. Gelukkig is hij terug en mocht na twee nachten in het ziekenhuis te hebben gelegen, met, tot zijn grote vreugde weer naar huis.
Dank u voor uw kameraadschap.
Christie Seidel.


   Geplaatst op 5-7-2021    
Toneel in de Tuin

Het is weer tijd voorToneel in de Tuin.
Filosoof en Theatermaker Ronald Hünneman speelt deze zomer evenals vorig jaar in de tuin van Harry en Janny Patberg. En hij heeft twee gloednieuwe voorstellingen.

Op zaterdag 24 juli, vrijdag 30 juli en zaterdag 7 augustus speelt hij ENZOVOORTS
Een opa is naar zolder gevlucht om te ontsnappen aan zijn kleinkinderen. Hij is zojuist met pensioen gegaan en wil rustig van de krant en zijn kopje koffie genieten. Wat als een mijmering over de zin van leven en werk begint, mondt uit in een verhaal over Griekse mythen, asielzoekers, tevredenheid en het behoud van Christelijke waarden ondanks dat de hemel leeg.

Op vrijdag 13 augustus, zaterdag 21 augustus en vrijdag 27 augustus speelt hij DE GOUDEERLIJKE LEUGENAAR. Deze voorstelling is gemaakt bij zijn boek Pijnlijke Contacten
Mensen zeggen heel gemakkelijk dat je niet moet of niet mag liegen. Maar is dat wel zo'n goed advies? Is het niet beter om af en toe keihard te liegen? Zijn mensen die zeggen altijd de waarheid vertellen wel te vertrouwen? De boodschap van deze hilarische voorstelling is dat liegen en leugens onontbeerlijk zijn voor een rechtvaardige, ethische maatschappij.

Jullie zijn van harte uitgenodigd en uiteraard mag je iemand meenemen. We zorgen ervoor dat we op gepaste afstand van elkaar zitten en vragen of je je eigen stoel wil meenemen.
De bijdrage is 13 euro.Dit is voor de voorstelling, koffie of thee met iets lekkers en een drankje met een hapje na de voorstelling. Graag contant betalen.
Binnenlopen kan vanaf 19.30 uur en beginnen om 20.00 uur. Na een korte pauze is er gelegenheid tot vragen, opmerkingen of discussie met Ronald. Om ongeveer 22.00 uur is het afgelopen.
Opgeven graag via de mail naar Janny : jannypatberg@hotmail.com ovv de datum, de voorstelling, je telefoonnummer en het aantal personen.

Hartelijke groeten en graag tot ziens in onze tuin.

Harry en Janny Patberg
Balloërweg 5
Loon
   Geplaatst op 10-6-2021    
Jonge poesjes gezocht

Sinds eind april zijn wij woonachtig in Loon. Wij willen graag een of twee katten op de boerderij.
Zijn er Loners die binnenkort een nest kittens verwachten?
Fam. Kramer
Peeloërweg 4
   Geplaatst op 19-5-2021    
Een 'Bluezy' TUINCONCERT

Na het succes van vorig jaar organiseert de VVV ook dit jaar een tuinconcert.

De zeskoppige band Blueztrail neemt je op donderdag 1 juli mee op een reisje door de bluesmuziek.
De ervaren band, bestaande uit Bert Ratering, Hans Rotteveel, Tommie Cheizoo, Bart de Glint, Tom Mulder en Martin Aldershof spelen een breed repertoire van allerlei bekende bluesnummers uit de jaren '50 tot en met heden.

Gezellig toch! En dat zo dicht bij huis!
Lekker een avondje uit. Genieten van goede muziek, een koud biertje/drankje en versnaperingen.

SAVE THE DATE
Noteer alvast deze activiteit in de agenda.
Binnenkort volgt de uitnodiging om je op te geven.


   Geplaatst op 11-4-2021    
Inleveren oud ijzer

5 en 12 juni tussen 10:00 en 12:00
Staat er achter de oude locatie van Wekema in Balloo een container om oud ijzer te brengen, waar wij als toneelvereniging Balloon erg blij mee zouden zijn.

Namens Balloon bedankt
   Geplaatst op 11-4-2021    
Bericht van de gemeente Assen

Lonerbrug afgesloten van 5 april tot en met 12 mei

Vanwege werkzaamheden aan de doorfietsroute tussen Assen en Groningen, wordt de Lonerbrug tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. De Lonerbrug is van 5 april tot en met 12 mei afgesloten. Voetgangers (en afgestapte fietsers) kunnen er nog wel langs.
In week 15 wordt er begonnen met het storten van beton, dit zal vervolgens moeten uitharden. In week 18 wordt het asfalt gelegd, gevolgd door de het aanbrengen van markeringen in de weg. Vanaf 12 mei is de brug weer open.

Meer informatie:
Voor meer informatie over de aanleg van de Doorfietsroute: https://www.assen.nl/doorfietsroute