Berichten
Heeft u een leuk bericht, mooie foto's, een vraag ... Stuur het naar de redactie van esdorploon.nl
Wij plaatsen het dan op de website.   E-mail: webmaster@esdorploon.nl


   Geplaatst op 11-3-2019 door Wil    
Informatieavond verkeersveiligheid in Loon

Beste inwoners van Loon,

Op dinsdagavond 2 april van 19:30 tot 21:30 uur is er in de Herberg van Loon een informatieve bijeenkomst georganiseerd door de gemeente Assen. Onderwerp van deze avond is de verkeersveiligheid in uw dorp. U bent van harte uitgenodigd uw mening te geven en mee te denken op welke wijze we de situatie in Loon kunnen optimaliseren.

De heer Peter Veldman van Verkeerszaken van de gemeente zal het een en ander presenteren en toelichten. Dorpsbelangen zit met regelmaat als sparringpartner met de gemeente om tafel en is op deze avond ook vertegenwoordigd.

Graag tot ziens,
gemeente Assen
   Geplaatst op 6-2-2019 door Wil    
Werkzaamheden NAM op Kleuvenveld

In de week van 18 februari begint NAM met onderhoudswerkzaamheden op de locatie 'Vries-1' ten noorden van Marsdijk. Dit zijn werkzaamheden die nodig zijn om één van de putten schoon te maken en te houden. Het gaat in dit geval om de 9e put. Deze 9e put komt uit in de ondergrond tussen onze locatie, Taarlo en Ubbena. Dit is overigens niet de laatst geboorde put naar de ondergrond van Marsdijk.

Om deze put goed te laten werken, is het nodig om ondergrondse onderhoudswerkzaamheden aan de put uit te voeren. Dat gaan we doen tussen 18 februari en begin maart 2019. Daarvoor komt er behoorlijk wat materieel op de locatie. Gezien de ligging van de locatie zijn de werkzaamheden goed te zien vanaf de A28. Wij houden daar extra rekening mee. In het kort hebben de werkzaamheden de volgende effecten:

Om veilig te kunnen werken worden de leidingen en de put gasvrij gemaakt; daardoor brandt er gedurende lange tijd een fakkel met een vrij grote vlam.
Er wordt 24 uur per dag gewerkt, met in de nacht verlichting op de locatie.
Er zijn extra transporten van en naar de locatie; we beperken deze zoveel mogelijk tot overdag-uren.
We plaatsen een geluidsscherm tussen de directe buurman en onze locatie.

Aanstaande week verwacht ik een bekendmaking van de vergunning van deze activiteiten van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in de huis-aan-huis-bladen. Daarin staat de 10e put ook beschreven. De werkzaamheden van nu hebben echter betrekking op de 9e put.

Mocht u vragen hebben over deze activiteiten, over gaswinning of over NAM, dan kunt u altijd contact opnemen met mij. Wanneer u 's nachts last heeft van deze werkzaamheden, dan kunt u bellen met de meldkamer van NAM die 24 uur per dag bemenst is op: 0592 36 4000.

Kirsten Smit
sr. communicatieadviseur

T +31 592 36 83 10
M +316 192 75 456
E kirsten.smit-mollema@shell.com   Geplaatst op 3-2-2019 door Chris    
Glasvezel ????

Zijn ze aan de Koeweg al begonnen met de aanleg van glasvezel ?

   Geplaatst op 15-1-2019 door Jeroen    
Een wandeling waar je stil van wordt

Veel mensen maken deze periode goede voornemens voor het nieuwe jaar. Vaker naar buiten, afvallen, meer samen zijn met vrienden en familie, meer rust…, Maar in de praktijk stranden de mooie plannen al na een paar weken. Daarom gaat Staatsbosbeheer iedereen heel 2019 helpen met het volhouden van die goede voornemens, want de natuur kan een mooie bijdrage hieraan leveren.
Daarom introduceren we de 12 Buitengewone Belevenissen: elke maand zetten we een bijzonder natuurfenomeen centraal om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan. Die fenomenen wil iedereen namelijk ooit in zijn of haar leven meegemaakt hebben, én ze zijn gewoon om de hoek te beleven
In januari starten we door het hele land met wandelingen waar stilte centraal staat. Iets waar veel mensen na de drukke feestdagen behoefte aan hebben. Ook op het Balloërveld kun je op pad. Op 25-01-2019 loop je met de boswachter door dit bijzonder mooie gebied, ontdek je de mooiste plekjes en ervaar je hoe het is om letterlijk stil te staan en te luisteren naar alle natuurgeluiden om je heen. Een wandeling waar je stil van wordt dus! Aanmelden en meer info via Staatsbosbeheer Drentsche Aa
Kom op 25 januari genieten van een wandeling onder de steren hemel op het Balloërveld. Genieten van de stilte tijdens de wandeling.
Deelnemers die ze aan het eind van het jaar allemaal af hebt weten te vinken, zijn erin geslaagd hun goede voornemens in stand te houden en zijn zo een hoop ervaringen in de Nederlandse natuur rijker.

Datum en tijd [25-01-2019] [19:30 tot 21:30]
Startpunt: Parkeerplaats Schaapskooi Ballooërveld
Kosten: € [7.50] volwassenen, € [5.00] kinderen t/m 12 jaar
Boeken: Reserveer je plek online
Meer info: Staatsbosbeheer Drentsche Aa

   Geplaatst op 15-1-2019 door Wil    
VVV WINTERWANDELING

We vertrekken vanaf de Brink voor een prachtige wandeling in de achtertuin van Loon. Na de wandeling sluiten we weer af met een drankje en een heerlijke kop soep.
Graag opgave voor 12 februari telefonisch of per WhatsApp bij Fenny de Willigen, 06-54335961 of per mail: vvvloon@hotmail.com
Dorpsgenoten die niet mee kunnen wandelen zijn uiteraard van harte welkom bij de nazit voor een drankje en soep. Ook hiervoor dient u zich op te geven.

   Geplaatst op 11-12-2018 door Wil    
Kerstviering

Ook dit jaar wordt er weer een kerstfeest voor alle inwoners van Loon georganiseerd en wel op 18 december in de Herberg van Loon om 19.30 uur.
De avond wordt begeleid door ds. Hélène van Noord. De muziek wordt verzorgd door de familie Gispen (Baradoz) en de familie Saathof.
   Geplaatst op 5-12-2018 door Wil    
Sleutel gevonden

Op de Koeweg in Loon is een sleutel gevonden.
De sleutel is op te halen bij
Judith Klaas

Peeloërweg 1
T 06-23180067

   Geplaatst op 16-11-2018 door Chris    
Inloopbijeenkomst Glasvezel (28-11-2018)

Tijdens deze inloopavond bestaat er de mogelijkheid tot stellen van vragen over glasvezel internet/televisie. De avond is speciaal bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan meer info om tot een juiste keuze te komen.

Namens Dorpsbelangen Loon,
Johan Klaas
Eelco Krakau

   Geplaatst op 1-11-2018 door Chris    
11 November

LET OP BELANGRIJK!

11 NOVEMBER IS DE DAG.

Na overleg met een aantal 'lopende ouders' willen we graag kenbaar maken dat de kinderen van Loon ook dit jaar gewoon op 11 november met hun lampionnetjes langs de deuren komen om hun mooie liedjes te zingen.

Dus niet de 10de of de 12de nee gewoon .... 11 november 2018.

   Geplaatst op 17-4-2018 door Wil    
Jaarvergadering Dorpsbelangen

Dinsdag 24 april in de Herberg van Loon. Aanvang 19:30 uur.

Agenda:
1. Opening door de voorzitter
2. Jaarverslag bestuursvergaderingen Dorpsbelangen Loon.
3. Notulen jaarvergadering 2017
4. Verslag kascommissie en verkiezing nieuw lid kascommissie.
5. Verkiezing bestuursleden:
Aftredend en niet verkiesbaar als penningmeester Arie Sulman
De volgende leden stellen zich verkiesbaar:
Johan Klaas als penningmeester en Frits van Dijk als bestuurslid.
Het bestuur stelt voor beide leden te benoemen.
6. Rondvraag.
7. Sluiting.